proiectu’

6

Lungu gh5_553967900_nMa apuc de acest Blog ca sa am unde sa notez mesaje din rătăcirile mele alpine sau mentale. Atata timp cat postez sunt intreg (fizic) si continutul a ceea ce scriu arata cat de intreg la minte sunt.                                                .

Mă gândesc sa mă retrag putin din aglomeratie si sa incerc sa cotrobăi propria minte prin carti (si pe internet now!) după o cale proprie. Sunt mai bun (evident!!) în singuratate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMa retrag pentru ca stimulii externi in oras ma copleşesc. Când nimic dinafara mea nu mai ajunge la mine, se intamplă ceva (... cautarea insăși este doar frustrare diluata… zic unii); Organizarea gândirii în categorii, (etichetele pe care le folosim) este rezultatul exclusiv al experienţei sociale… zic alţii.

Fară stimulii (agresiunile) din lume creierul incepe să fabrice senzatii stimuli (adevărul dinauntru). Trăiesc in altă paradigmă pe vârful meu de munte…

Şi e alfel lumea de jos!  E chiar usor de schimbat!Apus d soare

Este o întalnire de gradul IV aceea cu inconştientul propriu sau/și (sântu ştie) cel colectiv.  E periculos (mă schimb deja!) (înnebunesc, din punctul vostru de vedere)  …Mai iau contact cu pământul încercând să vă ţin la curent pe blogul ăsta..

Inconștientul (prefer subconstient dar pastrăm rigurozitatea logică) Inconștientul este locașul bateriilor de la lanterna cu care îți luminezi cercetarea! Este ultimul loc in care poti sa iți faci lumină! Toată bloguiala asta a mea care seamănă a vânare de coadă proprie este in plus o metoda de manipulare mentală dar „ați fost avertizați166389_176004275771118_100000846391056_361066_5634068_n (1)

Nu prea pot să citesc filozofie; ceea ce pricep eu este la umărul broaştei, dar doar aici găsesc referinte despre ceea ce mi se intâmplă; de aceea fac dese conspecte din gânditori de primă mână.

Sunt avantajat  ca sunt Român. Au mers pe aceeasi cale dar au plecat mult mai devreme si erau muuult mai hotarati si mai intelepti Eliade si Culianu. Mi-au mai lăsat si un brat roaba de carti sa nu mă rătăcesc,

Reclame

6 gânduri despre „proiectu’

 1. Ostache Nicolae spune:

  Gigi , continua si sper sa ma „luminez” si eu.Pana ne vom revedea te salut si astept sa-ti citesc experientele. Drum bun!

 2. augustin spune:

  Interesanta perspectiva si inteleapta decizie. Sunt convins ca esti si vei ramane in avantaj, mai ales ca pornesti pe urmele unor asemenea mentori. Acu’ muuuulti ani, adolescentul miop si-al lui jurnal mi-au fost si mie modele, m-au ajutat sa-l descopar si eu pe Giovanni Papini cu al lui ‘Un uomo finito’ si-apoi sa raman mereu ‘prin zona’…Succes!

 3. LEVANTIN VELICUSAS spune:

  …spuneai undeva că sfinţii de prin biserici chiar şi Dumnezeu au murit…nţ…aici ne deosebim…nu au murit…SUNT MAI VII CA ORICÂND…de unde ştiu…calea aleasă de Părintele Nicolae de la Rohia este chiar această cale, iar cele alese de Eliade şi Culianu erau numai nişte foarte interesante şi mari…fundături…dupre cum s-a văzut…profesorul de magie a murit ritualic şi…în zadar…treaba lui neterminată…pe când ”JURNALUL FERICIRII” este actual şi folosibil pentru toate generaţiile care vor veni…ah, era să uit…se ştie că părintele Nicolae de la Rohia era evreu şi se convertise în închisoare…oare de ce?…

 4. Adrian spune:

  Trebuie să plecăm de la CAUZĂ.

  Cauza oricarei ACȚIUNI (așa cum este și acest BLOG) este GÂNDUL.
  Gândurile sunt energii. Care circulă.
  Gândurile au 3 SURSE:
  1) de la noi
  2) de la Dumnezeu
  3) de la duhurile căzute

  Gigi, ce zici, de unde ți-a venit gândul acestui BLOG?

  Trebuie să plecăm de la CAUZĂ
  Dumnezeu este Creatorul nostru.
  Dumnezeu a pus în fiecare dintre noi CONȘTIINȚA.
  Fiecare dintre noi, știm în sinele nostru ce este BINELE, si ce este RĂUL (păcatul). Deci știm, chiar dacă din mândrie nu vrem să recunoaștem.

  TRUPUL este MURITOR.
  SUFLETUL este VEȘNIC, nemuritor.

  Nu avem decât 2 CĂI:
  – una către Dumnezeu – Adevărul, Creatorul, Viața
  – una către …

  Gigi, suntem creați de Dumnezeu.

  Trebuie să ne împăcăm cu acest gând, să ne omorâm MÂNDRIA ucigașă, să ne SMERIM.

  Doar așa vom putea stinge setea și dorul din noi. Ea, mândria, iubita noastră, este cauza căderii, a depărtării de Dumnezeu. Omoar-o și vei stinge setea care te ARDE.

 5. Anonim spune:

  ca sa scapi de mandrie este extraordinar de simplu. Te angajezi la o spalatorie de masini. Nu primesti salariu dar iei ciubuc intre 10 si 100 lei pe zi dupa cum te porti cu clientii. Dupa ce ai spalat masinile tuturor cunoscutilor tai poti sa vorbesti despre smerenie.
  Haide Gg!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s