Zombie Apocalipse

Printre fricile care circulă democratic (adică circulă la nivele la care nu e nevoie de consum mental) este și asta cum că niște Zombi blegi urâți și mormăitori vor începe să ne vâneze pe noi ăștia mai vii ca ei.

Neavând televizor, agorafob, și suspectând că se află un salesmen în fiecare dintre voi, (oi fi eu vreunul!) îmi permit să mă gândesc până și la Apocalipsa Zombilor. Scriu despre asta pentru că aflai că nu este chiar lipsită de temei științific.

Există o ciupercă. Cordyceps. Se înmulțește infestând creierul unei furnici până furnica își blochează mandibulele infingându-le intr-o frunză aflată cât mai sus. Se sinucide astfel (moare de inaniție) creând astfel condițiile ca ciuperca să crească. (film sub 2 min)

 

cordiceps

Se pare că există câte o ciupercă

specializată pentru fiecare tip de insectă.

 

Extractul de diverse subspecii de ciupercă făcătoare de zombii se poate cumpăra acum de pe net ca leac miraculos.

ophiocordycepsDintr-un anume vierme, parțial acoperit de un tip de cordyceps folosit de mii de ani în Tibet s-a sintetizat Viagra care este printre cele mai folosite droguri la ora actuală. Leacul tibetan se numeste Yarsagumba dar se vinde așa de bine mai scump decât aurul încât aproape că a dispărut viermele(sau ciuperca)

Alături este originalul are 3-4 cm lungime.

Mulțumesc pentru informații Mircea Leuștean. (hi hi)

De fapt voiam să dovedesc că natura ne poate transforma în Zombi oricând

sau poate că a făcut-o deja!

Immage credit Robin Hoskyns great N.G. artist.  Si pentru a sprijini ultima idee (cum că natura nu se împiedică de noi) iată alte poze din natură:

Această prezentare necesită JavaScript.

Iar dacă nu ați ajuns deja la concluzia că sunteți tolerați pe planeta virusurilor și a bacteriilor citiți despre Toxoplasma gondii care infestează șoarecii și-i face să fie sexual atrași de …mirosul urinei de pisică. (se pare  că sunt efecte și la oameni)

Exact așa: Înmulțindu-se în intestinele pisicii, parazitul infestează șoarecii, îi face să se plimbe pe la nasul felinei și odată șoarecele ajuns in stomacul pisicii, parazitul (unicelular!) se înmulțește, trece în fecale, de unde este tras pe nas de alt șoarece.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s