Alegi 😍 cum cu ce

Scrie un comentariu

15/08/2016 prin GgVerb

Aveam 20 sau pe aproape, am luat niște pastile (nu citeam partea cu efectele adverse)  ca sa învăț in 2 zile ce nu reușisem de lene să învăț in 6 luni. Am dezvoltat un tip clasic de paranoia și m-am dus cu manualul de psihiatrie al unei fete de la medicină  la spitalul de nebuni. Am deschis cursul pe masă și am pus degetul pe titlul capitolului Paranoia. „Am toate simptomele astea inclusiv visele” Medicul, amuzat de un nebun care vine auto-diagnosticat gata, zice:

„Pot să te internez, te țin pe injecții de dormi și nu mai gândești 2 săptămâni. Pleci de aci nou nouț zâmbind; dar de câte ori viața dă cu tine de pământ, o sa te intorci la mine ca sa te bag la somnoterapie. Toate medicamentele mele te  prostesc în cel mai bun caz, după cum ai observat…”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I-am răspuns cu o privire suspicioasă și rea. Era aproape sigur membru al „Coalitiei Mondiale Impotriva Mea” (eram paranoic,ce vreti!)

„Uite cum facem, daca vrei scutire medicală iți dau că ești bolnav dar nu te internez. Te duci in p.. mea si-ți rezolvi singur problemele fără injectii. Eu sunt doctor de nebuni te tratez cum scrie aici (ia cursul de medicină de pe masă) dar și tu poți să citești. (imi aruncă brutal cursul în brațe) În plus esti deja nebun, pricepi că ești mai bun ca un medic, pentru tine?!”

Si pentru ca încă mă uitam urât a adaugat: „Dacă reușești, vei învăța să te repari singur la cap: niciodată nu vei mai avea nevoie de un medic psihiatru”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(psihologii erau cam interzisi pe atunci…) Am plecat simtindu-mă gonit dar și ușurat că nu aveam încredere în el. M-am vindecat învățând tot ce se predă la sectia de psihiatrie (exceptie substantele chimice). N-a fost usor, dar era singura solutie.

20 de ani mai tarziu, văzând ca am rău de înălțime m-am apucat de alpinism. Lecția doctorului de nebuni devenise stil de viată.

Articolul asta nu e despre bolile (de cap) cu care ma lupt (si câștig!) zilnic. Voiam sa vorbesc despre inconfort, alegeri si frica. Dureaza mult ca scriu greu, si este deja unul care explica mult mai bine despre cele două cărări aici.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

pân'acu...

  • 42.435 citiri din blogu' ăsta

adresa ta de mail

Alătură-te altor 462 de urmăritori

Cele mai citite