Ce lectii poate sa primeasca un prof !

S-au dat tezele si după ce a luat 10, cea mai buna elevă din şcoală m-a anunţat ca pleacă la salaş pâna la toamnă. Adică renunta la ultima luna de scoala si pleaca cu vacile la 15 km de sat.

Cea mai buna eleva a mea, sclipitoare la matematica si cuminte de o trimiteau educatoarele sa stearga la fund pe cei din clasa pregatitoare. Deja cheful de a preda chestii complicate mi-a scazut la jumatate dupa plecarea ei.

Il abordez pe tatal ei pe camp cara niste iarba si dupa introducerea decenta, dupa ce i-am laudat copilul care merita din plin toate laudele ii zic ca e pacat sa piarda fata o luna de scoala.

M-a privit in ochi zambind si:topolnița

‘Ziceti ca e buna la carte?’

„Cea mai buna din scoala si…”

‘E obraznica?’

„Nuuu, dimpotriva! E mult mai atenta la ceilalti decat noi profesorii!”

‘Pai, Dom’profesor atunci de ce incercati sa imi spuneti ca gresesc trimitand-o la salas?’

Rade, ma ia de umeri ca pe unu mai mic (e mai tanar ca mine cu vre-o 10-15 ani) si zice:

„Daca o sa aiba viata usoara ma bucur pentru ea, dar daca da in viata de necaz va sti ce sa faca. Eu o pregatesc doar pentru necazuri. Ce parere aveti?”

4 comentarii

  1. …dca un copil, mai ales de la ţară, este foarte bun la-nvăţătură şi -în plus- este şi cuminte nu are ce face-n lumea astaaaa de zmei şi paţachineeee…ştie tac’su ce ştie…in plus…fata este antrenată pentru SUPRAVIEŢUIRE…deci are cele mai mari şanse…iar soarta ei nu I-o ia nimeni…dacă ea tre’ să ajungă o mare profesoară la HARWARD …aşa o să se-ntâmpleeeeee….în rest… ( ai dispărut iar…te sun pe la ora 9…) dimineaţa votka taie greaţa iar ”greaţa” este de JEAN SOL PARTRE…o zi perfecta pentru peştişoriii banana…

  2. …aaaaaaaaaaaaaaa…am uitat!!!!!!!!…iar dacă are o soartă măruntă, de muiere cu freo 3-4 copii…nici nu mai contează dacă învaţă bine…ştiu o grămadă de oameni care aveau calităţi de micuţe genii şi mari au clacat pentru că sortu’ lor era altu’…este vorba despre un program pe care Matrixul îl desfăşoară…este implacabil şi de ne-priceput…taves backtalo baro!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s